Емоційна складоваТи згадала про війну й нестабільність. Це дуже важливо. У такі часи ми підсвідомо намагаємось запастися "на чорний день". Але пам’ятай: твоя майстерність — це твоє справжнє багатство, а не об’єм тканин. Зрештою, шити можна навіть з джинсів, скатертин чи сорочок.(
знала би ця програма скільки у мене старих джинсів ! 
)
Надихаючі ресурси:
Документальних фільмів саме про залежність хендмейкерів від матеріалів мало, але можу порадити:
"Why Quilts Matter: History, Art & Politics" — серіал про глибину культури квілтів, є частково про простір і накопичення.
"Stitched" (2011) — документалка про квілтерів, конкуренцію й творчий шлях, показує також життєвий побут хендмейкерів.
YouTube-канал Karen Brown / Just Get It Done Quilts — багато порад саме про зменшення запасів, організацію, шиття з залишків.
Твій талант — це не те, що в тебе вдома, а те, що в тобі. І звільнити місце навколо себе — це не відмова, а запрошення для ще більшої творчості

Фільми запропоновані я ще не дивилася .
Але погодьтеся , що цікава відповідь . І хотілося б зауважити , що дещо я так і роблю , як радить штучний інтелект , а значить я на правильному шляху.
Можливо , для когось це не актуально від слова зовсім.Можливо , у когось все ідеально в будинку чи квартирі .Але , особисто в мене невеликий простір для життя та творчості , нема окремої майстерні . То ж шукаю відповіді на вирішення проблеми . Тому не дивуйтесь.